آموزش

کارت ویزیت چیست و چه کاربردهایی دارد؟

دانلود انواع فایل پریمیوم

پیش از همه ابتدا نگاهی به ظهور این نوع کارت ها در زندگی انسان ها خواهیم داشت. کارت ویزیت در واقع همان کارت ملاقات است. دو کشور چین و فرانسه، نخستین کشورهایی بودند که از کارت های ملاقات استفاده می کردند. این دو کشور در قرن های 15 و 17 میلادی، برای تنظیم ملاقات بین شاهزادگان و اشراف زادگان از کارت ملاقات استفاده می کردند.

میزبان برای دعوت خلاصه ای از مشخصات و سوابق خود را روی کاغذ می نوشت و آن را توسط خدمتکاران به مهمانان می رساند. فرستادن جواب به معنای قبول میزبانی تلقی می شد. اندازه ی این کارت ها کوچک تر از کف دست بود و معمولا روی یک مقوای براق حکاکی و یا نوشته می شد.

در اواسط قرن 19 میلادی، در پی گسترش صنعت چاپ، استفاده از کارت های ویزیت نیز در اروپا و آمریکا رواج یافت. در آن زمان هدف اصلی استفاده از این کارت ها تنظیم قرارهای تجاری و بازرگانی بود. بدین ترتیب کارت های ملاقات جای خود را به کارت های تجاری دادند. البته پیش از آن نیز چنین کارت های کاربرد داشتند ولی به صورت چاپی نبودند. این کارت ها به وسیله ی حکاکی روی صفحات نازک مسی تولید می شدند.

در ایران نیز با ورود صنعت چاپ به کشور در دوران قاجار استفاده از کارت های ویزیت رونق گرفت. به تدریج این کارت ها تغییر کردند و به شکل امروزی درآمدند که طرح های گرافیکی متنوعی از آنها را در ادامه این مطلب مشاهده خواهید کرد.

کارت ویزیت قدیمی

کاربردهای کارت ویزیت

کارت های ویزیت با توجه به استقبالی که در بین افراد همه ی جوامع داشته اند کاربردهای زیادی نیز دارند. در اینجا به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم.

مشخص کردن کانال های ارتباطی:

از جمله کاربردهای کارت ویزیت این است که مخاطبان شما به وسیله ی آن، قادر به پیگیری شما هستند. هنگامی که با شخصی ملاقات می کنید می توانید با ارائه ی یک کارت ویزیت مناسب تمام اطلاعاتی که لازم است تا در صورت تمایل شخص مقابل با شما ارتباط برقرار کند، در اختیارش قرار می گیرد.

بخشیدن اعتبار به شخصیت:

کارت ویزیت اعتبار و شان کسب و کار شما را حفظ می کند. وقتی به جای استفاده از قلم و کاغذ برای دادن مشخصات خود به مشتری یا مخاطب، از کارت ویزیت استفاده کنید حس ارزش و اعتبار را در ذهن او ایجاد می کنید. زیرا ارائه ی این کارت نشانگر صرف زمان و احترام قائل بودن برای مخاطب می باشد.

جلوگیری از فراموشی:

شاید مهم ترین کاربرد کارت ویزیت این است که به وسیله ی اطلاعات و تصاویر روی آن شما را در ذهن مخاطب یادآوری می کند.

راهی برای جذب مشتری:

کارت ویزیت می تواند به عنوان یکی از ابزارهای بازاریابی عمل کند. که البته در این قسمت طراحی کارت ویزیت از اهمیت بالایی برخوردار است.

بازاریابی غیر حضوری:

یکی دیگر از کاربردهای کارت ویزیت اشتراک گذاری تخصص و خدمات شما بین سایر مخاطبین است. یعنی آن ها بدون حضور شما می توانند شما را به یکدیگر معرفی کنند. کارت ویزیت ها با طراحی مناسب خود می توانند شما را در دسترس مخاطبین قرار دهند حال آن که شما اصلا حضور فیزیکی در محل ندارید.

 

ابعاد کارت ویزیت از نظر طراحی و چاپ

با شنیدن نام کارت ویزیت یک کارت مستطیل شکل در ذهن شما تداعی می شود. اکثر کارت ها به شکل مستطیل بوده و در سراسر دنیا ابعاد متفاوتی به عنوان پیش فرض استفاده می شود. با این که شما می توانید در شکل و اندازه ی کارت خود خلاقیت داشته باشید اما دو عامل مهم روی ابعاد کارت موثرند. اولی سلیقه ی شما و دوم امکانات چاپی که در کشور موجود می باشد.

در این بین بیشترین اندازه برای ابعاد کارت شما 9 سانتی متر در 6 سانتی متر است. خروجی این کارت بعد از برش به 85 میلی متر در 55 میلی متر می رسد. این همان سایز پرکاربرد در صدور کارت های بانکی و اعتباری می باشد. برای کارت های ویزیت که به شکل مربع هستند و کمی متفاوت می باشند از سایز 6 در 6 سانتی متر استفاده می شود که بعد از برش به 55 در 55 میلی متر می رسد.

برای چاپ کارت های ویزیت از دو روش استفاده می شود. یکی روش افست است که با محدودیت هایی که دارد به شما اجازه ی طراحی و چاپ در ابعاد دلخواه را نمی دهد. دومین روش، روش دیجیتال است که این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا کارت ویزیت خود را در ابعاد و تعداد دلخواه خودتان طراحی و چاپ کنید.

البته همواره برای صرفه جویی در زمان و هزینه، پیش از طراحی با امکانات چاپ دقت ویژه ای می شود.

 

انواع کارت ویزیت از نظر جنس

پیش از آن که با طرح لایه باز کارت ویزیت آشنا شوید به معرفی انواع کارت ویزیت می پردازیم.

کارت ویزیت کتان

این نوع کارت از جنس مقوای 300 گرم کتان است. این جنس برای کارت های با زمینه ی روشن کاربرد دارد. به علاوه به دلیل برخورداری از بافت ظریف، سبک و با دوام است و وضوح رنگی چاپی خوبی دارد.

کارت ویزیت لمینت

در این نوع از مقواهای 250 تا 300 گرم گلاسه استفاده می شود و در آخر آن را با یک لمینت مات یا براق روکش می کنند. این نوع کارت ها به راحتی خم نمی شوند که از ویژگی های مهم آنها محسوب می شود.

کارت ویزیت آهنربایی

در ساخت این کارت ها از یک آهنربا استفاده می شود تا همیشه در معرض دید باشد.

کارت ویزیت سلفون

این نوع کارت از جنس مقوای 300 گرم گلاسه تهیه می شود و در آخر از یک روکش سلفونی مات یا براق روی آن استفاده می شود. هدف از این نوع روکش بالا بردن دوام کارت است. البته نوع سلفون مخملی نیز وجود دارد که نسبت به سایر سلفون ها مقاومت بیشتری دارد.

کارت ویزیت شیشه ای

جنس این کارت از صفحات پی وی سی می باشد. ضخامت این صفحات بین 500، 760 و 800 میکرون متغیر است. از ویژگی های این نوع کارت به مقاومت بالا، وزن سبک ضد آب بودن می توان اشاره کرد.

 

منظور از طرح لایه باز کارت ویزیت چیست؟

برای این که بدانیم طرح لایه باز کارت ویزیت چیست ابتدا باید در مورد طرح های لایه باز اطلاعاتی داشته باشیم. طرح های لایه باز به طرح هایی گفته می شوند که در قالب فایل های گرافیکی تولید شده و قابلیت ویرایش و تغییر تمامی عناصر موجود در خود را دارند. یعنی شما به عنوان کاربر قادر خواهید بود تمامی متون، تصاویر، افکت ها و هر آن چیزی که به ذهنتان می رسد را درون آن ها تغییر دهید و به شکل دلخواه خود در آورید. حتی می توانید قسمت هایی را حذف کنید و یا قسمت هایی را به آن ها اضافه کنید. تا اینجای مطلب حتما کاربرد و ویژگی مهم طرح لایه باز کارت ویزیت را توانسته اید تصور کنید.

فایل های لایه باز معمولا با فرمت PSD تولید می شوند. این فرمت مربوط به نرم افزار فتوشاپ می باشد. بدین منظور باید فایل طراحی شده با این نرم افزار را با فرمت پی اس دی ذخیره سازی کنید تا در مراجعات بعدی به این فایل بتوانید آن را ویرایش کنید. با این کار نه تنها خود شما با سیستم شخصی خود بلکه سایر دوستان و مشتریانی که به آن ها خدمات ارائه می دهید می توانند این ویرایش را انجام داده و فایل را برای خود شخصی سازی کنند. این فرمت دارای سقف حجم ذخیره سازی تا 2 گیگابایت می باشد. اما لازم به ذکر است که این میزان حجم برای اغلب پروژه ها حتی پروژه های حرفه ای کافی است.

نرم افزار دیگری با نام ایلوستریتور نیز وجود دارد که با نرم افزار فتوشاپ در رقابت است. البته این دو نرم افزار هر دو متعلق به کمپانی ادوبی می باشند و هر کدام در یکی از قسمت های کار، قوی هستند.

در همه ی طرح های لایه باز، از جمله طرح لایه باز کارت ویزیت دو ویژگی بازر به چشم می خورد. یکی سهولت استفاده و قابلیت شخصی سازی و دیگری صرفه جویی در زمان است. برای مثال فرض کنید که شما به عنوان طراح در یک شرکت تبلیغاتی شاغل هستید. به طور روزانه باید تعداد زیادی از سفارش های طراحی را آماده و به دست مشتری برسانید. اگر بخواهید برای هر طرح از ابتدا شروع کنید و طراحی را به پایان برسانید، زمان زیادی باید صرف کنید. تلف شدن زمان به معنای تلف شدن انرژی و کاهش بازدهی می باشد. بدین ترتیب با استفاده از طرح های لایه باز می توانید در مصرف زمان و انرژی صرفه جویی و بازده کار خود را بالا ببرید. با مراجعه به سایت هایی که طرح های لایه باز و به طور خاص طرح لایه باز کارت ویزیت را در تنوع بالا به مخاطبین عرضه می کنند، یک طرح که به طرح مورد نظر شما شبیه است را انتخاب و سپس به شخصی سازی آن اقدام کنید. یک از این ارائه دهندگان سایت baaak.ir می باشد.

انواع طرح گرافیکی لایه باز:

طرح لایه باز کارت ویزیت از مهم ترین طرح های لایه باز است. درخواست و سفارشات در این زمینه بسیار بالا می باشد لذا طراحان با استفاده از طرح لایه باز به صرفه جویی در زمان خود و مخاطب می پردازند.

بنر مشاغل لایه باز و بنر مناسبتی:

برای تولید و طراحی بنرهای مناسبتی مانند تبریک و تسلیت و معرفی مشاغل نیز این روش استفاده می شود.

کاتالوگ و بروشور های لایه باز:

این موارد به دلیل چند صفحه ای بودن زمان زیادی برای طراحی لازم دارند و طرح های لایه باز کمک شایانی به طراحان این سفارشات خواهد کرد.

تراکت لایه باز:

تراکت نیز برای تبلیغات استفاده می شود و از این روش برای طراحی آن می توان کمک گرفت.

سایر طرح های گرافیکی لایه باز:

فاکتورها، تقویم ها، منوی غذا، آگهی های ترحیم، آیکون و لوگو، ست اداری و ست تبلیغاتی از نوع لایه باز نیز از دیگر کاربردهای این نوع طرح ها می باشد.

 

معرفی طرح های آماده کارت ویزیت برای مشاغل مختلف

شما با مراجعه به سایت baaak.ir می توانید انواع مختلفی از طرح لایه باز کارت ویزیت را مشاهده کنید. در این بین تنوع طرح ها برای همه ی مشاغل وجود دارد.

برای مثال نمونه ای از یک طرح لایه باز کارت ویزیت مناسب پزشکان در اینجا مشاهده می شود. بدین ترتیب پزشکان می توانند به طراحی و شخصی سازی کارت ویزیت خود اقدام نمایند.

نمونه ای از طرح لایه باز کارت ویزیت برای پزشکان

نمونه ی دیگر از طرح کارت ویزیت و لوگو برای روغن زیتون می باشد.

کارت ویزیت و لوگو برای روغن زیتون

نمونه ای دیگر از کاربردهای کارت ویزیت برای مکانیک ها می باشد.

کارت ویزیت با موضوع مکانیک

نوع دیگری از طرح های سایت باک برای کارت ویزیت آب نبات چوبی به شکل زیر است.

کارت ویزیت با موضوع آبنبات چوبی

نمونه ای دیگر از کار سایت باک در کارت های ویزیت طرح زیر می باشد.

کارت ویزیت با موضوع صبحانه

 

مقایسه ی هزینه های طرح لایه باز با طراحی از صفر

همان طور که مشخص است هزینه ی استفاده از طرح های لایه باز بسیار کمتر از طراحی از صفر است. زیرا زمانی که از طرح لایه باز استفاده می کنید یک طرح را یکبار طراحی کرده و سپس برای طرح های مشابه همان را انتخاب کرده و تغییرات لازم را در آن به وجود می آورید. با شخصی سازی طرح آماده به طرح مطلوب خود می رسید. به علاوه باید در نظر بگیرید که طراحی از صفر چه زمانی را از طراح می گیرد. بدین ترتیب در زمان نیز صرفه جویی می شود. با صرف زمان برای هرکاری باید به همان نیست از انرژی شخص طراح و انرژی هایی نظیر برق نیز استفاده کنید. که طرح های لایه باز به کاهش این هزینه نیز کمک می کنند. کاهش پیچیدگی های طراحی نیز از جمله ویژگی های این طرح ها بوده که به کاهش هزینه ها نیز کمک می کند.

در وبسایت باک شما می توانید کلیه ی خدمات مربوط به انواع طرح های لایه باز از جمله کارت ویزیت و بنر و کارهای گرافیکی دیگر، قالب ویدیو، موزیک، افکت صدا، افزونه، فونت، قالب پرزنتیشن، قالب وبسایت و وردپرس را دریافت کنید.

به علاوه با مراجعه به پیج اینستاگرامی instagram.com/baaak.ir می توانید از آخرین تخفیفات آگاه شوید.

دانلود انواع فایل پریمیوم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 4 =

دکمه بازگشت به بالا